5 начина да накарате децата си да ядат повече зеленчуци

Consultants

Зеленчуците са една от храните, които често децата нямат желание да консумират и да включват ежедневно в менюто си. Всички ние знаем, колко е полезно и важно те да ядат разнообразна храна, за да растат здрави. Затова в днешната статия ще ви дадем 5 съвета как да стимулирате приема на зеленчуци и да накарате малчуганите да ги харесат.

Нека зеленчуците да са в интересна форма

На първо място, е важно да избирате качествени и свежи зеленчуци от сертифицирана среда, повече прочетете тук: https://www.kaufland.bg/asortiment/svezhest-kachestvo.html. Това ще им помогне да усетят истинския вкус и да имат по-голямо желание да ги консумират често. След това, може да помислите за различни варианти, с помощта на които да накарате зеленчуците да изглеждат по-апетитни в детските очи.

Един страхотен начин е да намерите различни форми или сами да изрежете такива директно с нож. Това ще ги направи много по-интересни и много по-вероятно да бъдат изядени. Направете сърце, звезда, луна или пък цяло човече само от зеленчуци. Поставете ги в цветна чиния и скоро сами ще се убедите в резултата.

Правете им повече крем супи

Крем супите са страхотна опция, ако вашето дете вече се е научило да ги консумира и обича. Така може да добавяте най-различни зеленчуци, без дори детето ви да разбере, че има някаква разлика. Така може да комбинирате много голямо разнообразие и дори да добавите онези, които детето ви не харесва. Когато правите супа е важно да я направите така, че вкусът на зеленчука, който детето ви обича, да е най-силен.

Комбинирайте с плодове

Ако вашите малчугани не обичат никакви зеленчуци, може да им направите плодова салата, в която да включвате няколко. Направете комбинация между ябълки и моркови, например. Също така, може да прибавите чери домати, които винаги разрязвайте на две, за да предотвратите задавяне. Краставиците са страхотен вариант, защото съдържат голямо количество вода. Всичко това поставете в красива купичка и сервирайте в близост до детето си.

Оставяйте зеленчуци на основни места в дома ви

Една от най-големите грешки, които правят много родители, е да поставят вредната храна на видно място, а хубавата на по-скрито. От днес започнете да показвате на детето си повече от полезната храна. Скрийте всичко вредно от очите му, а здравословното нарежете и обелете, за да може да е лесно за консумация. Ще се учудите от ефекта, който ще има.

Консумирайте зеленчуци често пред тях

Децата са изключително наблюдателни и винаги имитират родителите си или онези хора, които харесват. Затова започнете да консумирате повече плодове и зеленчуци пред тях. Така ще може да ви копират и да създадете в тях здравословни навици.

За да може ефектът да е още по-добър, поставяйте в близост до тях чиния, която да е с предварително нарязани зеленчуци и плодове, за да може да имат лесен достъп.

Тези 5 начина за лесно заучаване на децата към консумирането на зеленчуци биха ви помогнали по-бързо да изградите важни хранителни навици. Опитайте да направите храната им по-интересна и с малко хитрост скоро детето ви ще се радва, когато му дадете да се храни с любимите моркови, краставици, домати и още куп свежи зеленчуци.

Publishing failed. The response is not a valid JSON response.

Технологичен Блог
Add a comment