Archive

Archive for January, 2019

Линк билдинг – линкове от директории

January 29th, 2019

Оптимизация на уеб сайт, сео оптимизация, seo оптимизация, сео маркетинг, seo marketing, seo маркетинг, сео план, сео семантика, сео онлайн магазин, сео електронен магазин, seo seo seo услуги,  seo цени, seo обслужване,  seo настройки,  seo електронен магазин

Днес, представител на ВИСЕО ком ще Ви представи някоклко важни аспекта, касаещи линк билдинг и извличането на обратни връзки от директории за статии, както и ще можете да прочете плюсовете и минусите на този тип SEO.

Като въведение можем да заявим, че в близкото минало, ефективността на този способ бе огромна. Днес, нещата коренно се промениха. Първо, основна причина за промяната е, че често безплатните директории за статии премахват обратните връзки много бързо, след като ги поставите. Някой – след месец, други –  след година.

В този аспект, този метод излиза ценен, но в краткосрочен аспект. Подходящ е, ако работите за дадена компания, но не виждате бъдещето в нея.

Ако оптимизирате Ваш проект, то съдържанието, което ще генерирате за директории за статии, можем да заявим, че просто ще го загубите.

Не така стоят нещата с всички директории за статии. Съществуват и читави такива, тна които собствениците не премахват линковете, но са буквално единични случаи.

Сигурно ще попитате, кои са тия директории, които не премахват линковете. Лесен отговор – платените. Е, Блогомания е една от директориите, която дълги години успя да задържи фронта безплатно, но в началото на 2019 година въведе символична такса от 5 лева, за одобрение на статия. Пари за бира, за поддържащият екип.

И така, поне когато дадете пет лева, знаете, че статията ще бъде прегледана от редактор, ще бъдат поправени грешки, в случай, че има такива, ще бъде споделена в социални канали и ще даде ефективност, но не за 1 година, а дълги години.

 

 

Internet Marketing , , , , , , , , , , , , , ,

Как да изберем име за нашият бизнес?

January 29th, 2019

Избирането на правилно име за нашият бизнес е от голямо значение за това как Вашите бъдещи клиенти и партньори ще Ви запомнят. Името не е просто нещо което изглежда добре на визитната картичка, то представлява как искате да видят Вашият бранд.

Какво прави едно име запомнящо се?

Има много фактори които спомагат името Ви да бъде лесно за помнене и трудно за забравяне. Може би най-важното при избиране на име е да представлява същността на това с което се занимава вашият бизнес. Името трябва да е колкото се може по-близо до Вашият продукт или нисшата в която се намирате. Колкото по-ясна дума или съчетание от думи използвате толкова по-лесно ще можете да го инкорпорирате в подходящо лого.
Името не трябва да е прекалено дълго. Не трябва да се оставя възможност на потенциалния потребител да може да обърка името ни при търсене в Гугъл или просто да го запомни. Прости начини да се пропусне това е като избираме една дума за име или използваме кратка абривиатура.

Експериментирайте.

Един начин по-лесно да си намерите правилното име е като съберете екипа си и започнете заедно да измисляте и записвате всяка една идея която Ви дойде. Не се знае от коя идея ще стигнете по-близо до бъдещото си име. Друг начин е като използвате онлайн генератори за имена.

Тествайте.

Проверявайте всяка потенциална идея която Ви харесва. Не е нужно да се фиксирате върху име за което вече е зает домейна. Проверявайте значението на думата. Не искате, ако изберете дума на чужд език, тя да носи негативно значение на този език. Не искате Вашият бранд да бъде лесно объркан с нещо което може да навреди на вашата репутация.

Повече информация може да откриете в блога на Mytech-news.

Computer Science