Влияе ли брендът на мнението на потребителя?

brandЗапочвате бизнес и всеки ви казва – всичко в успеха ви е правилото на трите L. Учудвате се, какво ви липсва, а отговорът е прост – “Location, Location, Location/местоположение/“. Прекрасно е, че сте „на кьоше“, бизнесът върви. Резултатите ви не са малки, но искате да получите повече, потенциалът ви говори, че можете!

Дали същото правило може да се приложи отново?

Със сигурност, но на едно друго ниво – на вас ви е нужен бренд – защото разпознаваемата марка продава и води клиенти.

– Имате ли идея как да кръстите своя бизнес? Прекрасен магазин за зеленчуци, който всички знаят, защото е на ъгъла между тази и онази улица. Продавате най-вкусните био сладка на света, искате да поканите и хора от целия град. Скъсвате се да обяснявате, че не е „този“ или „онзи“ магазин, а точно вие. Случайно да сте се сещали, че можете да дадете име на магазина? Дори и да е нещо сладко или непознато, примерно „Зеленчукарница“, то си е ваше и тепърва ще си го пълните със съдържание. Съветваме ви да запазите марката, за да не се възползва някой друг от нея.

– Инвестирайте във визитни картички и хартиена реклама, която да акцентира върху това, което продавате/правите най-добре. Ако се хванем за сладката, нека бъдат те – това е, което ще докара хора при вас и от другите квартали. Ако ви са нужни пари за инвестиция, можете да вземете спасителен кредит до заплата, всеки лев ще ви се възвърне, защото хората ще приемат лично вашата професионална/продуктова компетенция.

– Следващият логичен етап – интернет сайт или страница в социалните мрежи. Ако бизнесът ви позволява, можете да наемете човек и да поддържа страницата. Необходимо е да поддържате редовно и активно вашето бизнес име, да го направите синоним на качествени продукти и добро обслужване. Не подценявайте и въпросите, отговаряйте им редовно и с внимание. Колкото повече въпроси, толкова повече интерес ще имате от страна на хората.

След няколко месеца, жителите на квартала ще използват името на вашия бизнес, за да ориентират другите за нечие местоположение, то ще стане по-популярен ориентир от „пресечната точка на тази и онази улица“. Много от тях ще се радват и ще лайкват публикациите ви в социалните мрежи, което „от монитор на монитор“ ще ви даде начален заряд за старт. Използвайте го и вървете напред!

 

Технологичен Блог
Add a comment