Различните видове златни пръстени в Теорея Голд

News & Media

Годежният пръстен е подаръкът, който се дава на бъдещия съпруг от партньор, след предложение за брак. В западните култури той обикновено се нарича годежен пръстен.

Бяло злато срещу жълто злато

Както бялото, така и жълтото злато са популярни в света на бижутата. Те обаче се различават по цена и качество.

Най-добрият начин да определите кое от тези две бижута е най-доброто за вас е да вземете предвид собствените си предпочитания. Някои хора може да харесат лъскавите отблясъци на жълтото злато, докато други биха предпочели изтънчения вид на бялото злато.

Бялото злато може да е по-скъпо, но също така е по-издръжливо и по-лесно за поддръжка. Като такова, то е привлекателен избор за любителите на бижута.

Блясъкът на жълтото злато не е толкова ярък, колкото този на бялото злато. Може да се надраска по-лесно, така че е разумно да го поддържате чисто.

Розово злато

Пръстените от розово злато, които може да намерите в магазина на Теорея Голд са чудесен начин да внесете нотка цвят във външния си вид. Този мек, розов нюанс може да върви с почти всеки тон на кожата.

Най-хубавото е, че не е само за сватби. Пръстените от розово злато са идеални за всеки повод. Можете да изберете златен пръстен в различни стилове. И цената не е проблем.

За разлика от други бижута, розовото злато няма да потъмнее. Така че това е добър избор за всеки, който обича да поддържа бижутата си в най-добрия вид.

Всъщност това е един от най-популярните видове злато в света на бижутата. Розовото злато също е добър вариант за тези, които са алергични към никел.

Черен цирконий

Черният цирконий за златни пръстени е чудесна алтернатива на традиционните брачни халки. Те са стилен и издръжлив вариант, който няма да избледнее или да се надраска.

Цирконият е естествен елемент, открит в земята. Известен е със своята химическа стабилност и супер висока устойчивост на корозия.

Черният цирконий е името, дадено на вид метал, който се окислява, за да образува черен слой. Външните слоеве са изключително твърди и могат да се режат с диамант. Това позволява уникални и интересни дизайни.

Когато се използва в бижута, цирконият обикновено се обработва топлинно. Този процес придава на метала постоянен черен цвят. Поради високата си якост, цирконият се използва в различни индустрии. Някои от по-честите употреби на този материал са в ядрената енергетика и аеронавтиката.

Повторно покритие

Когато вашият златен пръстен се износи и избледнее, може да искате да го подновите отново. Родиевото покритие може да възстанови оригиналния ярко бял цвят и да му придаде нов ефект.

Родият е много рядък и благороден сребристо-бял метал. В сравнение с други сребристо-бели метали, родият е нереактивен.

Родият е благороден метал, който е скъп. Повечето магазини за бижута предлагат тази услуга.

Цената за повторно покритие на златните пръстени зависи от техния размер, качество и състояние.

Сребро

От векове среброто се използва в декоративни предмети и монети. Използва се и в съвременните бижута. Днес обаче има много нови приложения за този универсален метал.

Среброто е един от най-популярните метали за бижута. Най-хубавото е, че е евтин. Въпреки това, то може лесно да бъде надраскано и огънато, ограничавайки възможностите за оформяне. Ако имате чувствителна кожа, може би е добра идея да изберете злато.

От друга страна, златото е много по-издръжливо. Това означава, че ще имате по-малко проблеми с поддръжката и ще можете да се наслаждавате на инвестицията си дълго време.

Докато среброто и златото са двата най-разпространени благородни метала, те не са единствените. Има и други сплави, като медта, които могат да се използват за направата на бижута.

Други метали

Златото е един от най-популярните метали, използвани в бижутата. Това е така, защото е издръжлив, устойчив на потъмняване и хипоалергенен материал. Вдъхновява и художници от древни времена.

Предлагат се няколко вида златни пръстени. Те са съставени от редица различни златни сплави и всяка има своите силни страни.

Платината е най-скъпата и често е предпочитан избор за годежни пръстени. Това обаче не е практично за сватбен пръстен. По-евтина алтернатива е стерлинговото сребро.

Среброто е популярен метал за бижута, но не е подходящо за брачни халки. Въпреки че има мекота, която другите метали нямат, то може да се окисли и да стане черно.

Технологичен Блог
Add a comment