Копринени чаршафи – нашите съвети

 

Чаршафите от чиста коприна са луксозни и сигурен начин да получите страхотен нощен сън. Коприната е супер гладка и удобна, като същевременно е невероятна за вашата коса, кожа, здраве и качество на съня.

Ако имате особено горещи или студени нощи, препоръчваме ви да закупите различни копринени чаршафи за лятото и зимата. Можете също така да опитате да си купите копринено одеяло за зимата, за малко допълнителна топлина. Коприната естествено регулира температурата. Коприненият чаршаф ще отвежда влагата, за да ви охлади в топло време и да ви стопли в по-студени условия. Коприната осигурява комфортен сън през цялата година.

Моделите луксозно спално бельо от коприна е естествено хипоалергенно и устойчиво на мухъл, гъбички и акари.

Защо е добре да изберете копринени чаршафи пред други материи?

Коприната е идеална за всякакъв климат, от студени зимни нощи до цвъртящи лета, можете да спите в коприна и да се чувствате невероятно удобно.

Изборът на коприна е добър, защото тя издържа много, по-дълго от всичко друго, което можете да купите. Когато ви омръзне да купувате нови чаршафи всеки сезон, значи е време да си купите коприна. За разлика от полиестера, коприната оставя прекрасно, приятно усещане. Ето защо това е най-добрата материя.

Все пак внимавайте да не купувате коприна с ниско качество, качеството на копринените чаршафи е толкова важно, колкото броят на нишките на памучните чаршафи.

Видове коприна и как се сравняват по качество

За да извлечете максимума от копринения чаршаф, първо трябва да се запознаете с наличните разновидности на коприна и как се измерва качеството на коприната. 

Грижа за вашите копринени чаршафи

Прекрасното нещо на висококачествената коприна е, че тя естествено отблъсква мръсотия, прах, масла и други видове мръсотия, които ще се съберат върху вашето спално бельо. Спалното бельо от коприна може да се пере по-рядко от традиционните памучни или синтетични влакна.

Повечето коприна могат да се перат в пералня и да се сушат на въздух, въпреки че винаги трябва да проверявате конкретните инструкции за този продукт. 

Никога не използвайте белина или друг избелващ препарат. Те увреждат влакната и съкращават живота на коприната.

Никога не сушете в сушилня. Силната топлина и търкалящото се движение също могат да повредят влакната. Перете коприната си машинно или ръчно в студена вода.

Защо коприната е толкова гъвкава? 

Като за начало коприната не налепва, което означава че осигурява топлина на цялото ви тяло. Следователно краката ви са също толкова изолирани, колкото горната част на тялото ви, а собственото ви тяло е по-способно да регулира температурата.

Красивата структура на коприната на микроскопично ниво е това, което позволява на малко, но ефективно количество въздух естествено да помогне на тялото да регулира температурата си.

Ефектът на цвета върху копринени чаршафи

Изборът на цветова схема, която работи за вас и за декорацията на стаята, е много важен. Избраните от вас цветове не само ще подобрят настроението ви, но и могат да ви помогнат да заспите по-лесно.

Синият цвят обаче има нещо изключително в коприната.  Когато мислите за мир и спокойствие, синият цвят навлиза в ума ви. Синьото е естествено успокояващ цвят и ако не използвате синьо в спалнята, тогава е добра идея да изберете сини копринени чаршафи, за да имате наистина положително въздействие върху съня.

Източник: Онлайн магазин за спално бельо – spalno-belyo.com

Технологичен Блог
Add a comment