Класификация на храните за кучета

Events & Conferences

На пазара за домашни любимци има стотици или хиляди марки хранrq . В такова разнообразие е лесно да се изгубите и да купите нискокачествена храна за вашия домашен любимец. За да не допуснете такава грешка, трябва внимателно да проучите класификацията на кучешката храна и да изберете правилната за вашия четириног приятел.

Всяка храна има своето предназначение. Това означава, че е подходяща за една група кучета: ще насити тялото на животното с всички хранителни вещества, витамини и минерали. Но за други домашни любимци такава храна няма да донесе никаква полза, а напротив, ще навреди. Общоприетата класификация разделя всички храни за кучета в 4 основни класа.

  1. Икономична класа:

Състав: вторични продукти, отпадъци от хранително-вкусовата промишленост, соя и пшеница.
Цел: когато избирате кучешка храна от икономична класа, не забравяйте да й дадете допълнителни полезни добавки (витамини и минерали). Също така не избирайте храна от икономична класа, ако кучето ви е бременно, кърми кученца или води активен начин на живот. Тези групи животни се нуждаят от хранене, богато на полезни вещества, включително протеини и мазнини.
Предимства: ниска цена и възможност за закупуване във всички магазини за домашни любимци.
Недостатъци: липса на достатъчно витамини и минерали, ниска смилаемост.
Марки: Chappi, Our Brand, Meal, Pedigree.

  1. Премиум клас:

Състав: около 25% истинско месо и вътрешности, царевица и други зърнени храни.
Предназначение: подходящ за хранене на възрастни животни. Кученцата се нуждаят от различна диета.
Предимства: натурален състав и добра усвояемост на продукта.
Недостатъци: не отчита всички физиологични нужди на домашния любимец.
Марки: Dog Chow, Happy Dog, Animonda, Berkley, Cesar, Darling, Yummy, Gourmet.

3. Холистичен или супер премиум клас

В него са включени: естествено месо, риба, зеленчуци, зърнени храни и зърнени храни; витамини и минерали.
Предназначение: храната от тази група има различно предназначение, всички инструкции са отбелязани на опаковката. Продуктът е одобрен за кученца, бременни и възрастни животни. Препоръчва се и за активни и предразположени към болести домашни любимци.
Предимства: високата усвояемост (около 83-92%) осигурява здравословното развитие на животното. Храната от този клас отчита всички физиологични нужди на кучета от различни породи, възрасти и нива на активност.
Недостатъци: Не са открити значими. Продава се само във ветеринарни центрове или магазини за домашни любимци.
Марки: Hill’s, Pro Plan, Royal Canin, Bozita, Brit, Schesir, Monge, Pronature, Arden Grange, Grandin, Trainer, Avva, Belcando, Biomill, Carnilove, Acana, Orijen, NOW Natural Holistic, и други.

  1. Диетична храна:

Състав: съставът на всеки фураж е индивидуален, всичко зависи от заболяването, за което е предназначен. Следователно всеки продукт от този клас има свой собствен набор от хранителни вещества и микроелементи, необходими за кучето. Храните се разработват от ветеринарни лекари и преминават през редица проверки преди да достигнат до рафтовете на магазините.
Предназначение: диетичните фуражи не се борят с болести, не съдържат лекарства. Те само намаляват натоварването върху болния орган, помагайки на тялото да се справи с болестта.
Предимства: помагат на животното да се справи по-бързо с болестта, облекчават симптомите.
Недостатъци: можете да закупите такава храна само след препоръка на ветеринарен лекар. Не лекувайте домашния си любимец самостоятелно.
Видове: за домашни любимци с наднормено тегло, алергии, диабет, болки в ставите и костите и смущения в храносмилателната система и много други.
Марки: Royal Canin, Hill’s, Purina.

Ако търсите суха храна за кучета, то се надяваме, че статията Ви е била полезна!

Технологичен Блог
Add a comment