Как да изберем подходяща тенджера с капак?

News & Media

Що се отнася до разнообразните кухненски уреди, от които имат нужда професионалните готвачи, тук със сигурност влиза и посудата. Без нея процесът по готвене просто не може да се осъществи, а високото ѝ качество играе важна роля в постигане на правилния краен резултат. Съответно, нужно е особено внимание при избора на тенджера с капак. Тя може да се ползва за разнообразни кулинарни цели, в зависимост от това какъв вид сте избрали. Но как точно да подберем подходящата?

Най-важното при избора на професионална тенджера с капак, в случая, е да подберете правилната големина. Общо взето, ще срещнете плитки, средни и дълбоки тенджери. Те идват със съответните приложения и ползи. Ресторантите с нисък капацитет, с малък по обем натоварване, изискващ готвене в тенджера, и с по-голямо времетраене между необходимостта от сготвяне на последващи порции, могат да се справят отлично с тенджера с капак със среден размер.

От друга страна, ако натоварването ви е високо, ако готвите големи количества храна и ако се налага приготвянето на повече от две-три порции едновременно, то дълбоките тенджери са вашето сигурно решение. Те са отличен вариант за заведенията с голям клиентски поток и високи кулинарни нужди.

Но не бива да пропуснем да споменем и плитката тенджера. Продукти от този тип са най-изгодното решение за някои видове кулинарни нужди – приготвяне на сосове, варене на яйца, запържване на малки порции месо, задушаване на зеленчуци и други.

Технологичен Блог
Add a comment