Как да изберем име за нашият бизнес?

Избирането на правилно име за нашият бизнес е от голямо значение за това как Вашите бъдещи клиенти и партньори ще Ви запомнят. Името не е просто нещо което изглежда добре на визитната картичка, то представлява как искате да видят Вашият бранд.

Какво прави едно име запомнящо се?

Има много фактори които спомагат името Ви да бъде лесно за помнене и трудно за забравяне. Може би най-важното при избиране на име е да представлява същността на това с което се занимава вашият бизнес. Името трябва да е колкото се може по-близо до Вашият продукт или нисшата в която се намирате. Колкото по-ясна дума или съчетание от думи използвате толкова по-лесно ще можете да го инкорпорирате в подходящо лого.
Името не трябва да е прекалено дълго. Не трябва да се оставя възможност на потенциалния потребител да може да обърка името ни при търсене в Гугъл или просто да го запомни. Прости начини да се пропусне това е като избираме една дума за име или използваме кратка абривиатура.

Експериментирайте.

Един начин по-лесно да си намерите правилното име е като съберете екипа си и започнете заедно да измисляте и записвате всяка една идея която Ви дойде. Не се знае от коя идея ще стигнете по-близо до бъдещото си име. Друг начин е като използвате онлайн генератори за имена.

Тествайте.

Проверявайте всяка потенциална идея която Ви харесва. Не е нужно да се фиксирате върху име за което вече е зает домейна. Проверявайте значението на думата. Не искате, ако изберете дума на чужд език, тя да носи негативно значение на този език. Не искате Вашият бранд да бъде лесно объркан с нещо което може да навреди на вашата репутация.

Повече информация може да откриете в блога на Mytech-news.

Технологичен Блог
Add a comment