Как да защитите вашите шпионски камери от хакери

Networks

Шпионски камери може да са ви от полза, за да гарантирате личната си безопасност. Разположени на подходящи места в дома и офиса те ще ви дадат отлична представа за това какво се случва във ваше отсъствие. От съществено значение е да подберете шпионски камери, които ще ви е лесно да поставите така, че да останат незабелязани и да не будят подозрение. Важно е също така да ви е лесно да ги използвате и контролирате. Единственото, за което трябва да внимавате е да обезпечите вашите шпионски камери срещу хакери. Нахлуването в техния софтуер може да доведе до доста злонамерени действия с неприятни последствия, затова бъдете особено бдителни.

Може да направите вашите шпионски камери по-сигурни и безопасни с няколко лесни стъпки:

Защитете надеждно Wi-Fi мрежата, която използват вашите шпионски камери

Експерти съветват да поставите сложна парола на вашата Wi-Fi мрежа и да я сменяте периодично. Използвайте повече знаци и специални символи, които имат значение само за вас. Избягвайте да използвате една и съща парола по няколко пъти. Това са някои от най-достъпните начини да изградите значително по-надеждна бариера срещу хакерски атаки. Бъдете особено бдителни, когато тази Wi-Fi мрежа се използва от охранителна система за видеонаблюдение и монтирани шпионски камери.

Никога не използвайте вход по подразбиране за вашите шпионски камери

Дори да ви се налага да ги използвате често и да сте сигурни, че само вие имате достъп до устройството, от което преглеждате и ръководите вашите шпионски камери, никога не използвате вход по подразбиране в системата. Това многократно би повишило възможността за хакерски атаки и злонамерени действия. Поставете различни, сложни и уникални пароли, както на wi-fi мрежата си, така и на самите шпионски камери и на устройствата и приложенията, чрез които ги ръководите. За препоръчване е също да не преглеждате често вашите шпионски камери като влизате и излизате непрекъснато от приложението, тъй като това дава повече възможности на хакерите да разкрият успешно вашите данни.

Изберете шпионски камери с допълнителни функции за сигурност

Някои модели шпионски камери разполагат с възможност за криптиране или двуфакторно удостоверяване. Това ги прави по-малко податливи на хакерски атаки, затова при възможност инвестирайте в шпионски камери с повече екстри. Ако не сте убедени в сигурността и безопасността на вашата Wi-Fi мрежа, по-добре е да предпочетете шпионски камери с възможност за запис. Забранете опцията им да предават данни в реално време, за да сте спокойни че изображенията няма да достигнат до чужди очи и прегледайте по-късно регистрирания от вашите шпионски камери запис.

Наличието на шпионски камери в дома и офиса ще ви направи по-спокойни и уверени, че знаете какво се случва, дори когато ви няма и може да контролирате събитията по-успешно. Направете няколко прости стъпки, за да обезпечите надеждността на вашите шпионски камери и да ги защитите от чужди очи, за да сте сигурни, че само вие имате достъп до информацията, която регистрират.

Технологичен Блог
Add a comment