Идеи и съвети за банята в скандинавски стил

‍Всички се стремим да осигурим максимално усещане за комфорт в банята си, а скандинавски стил определено е едно прекрасно решение. Основните дизайнерски принципи на скандинавския интериорен дизайн са простота, минимализъм и функционалност. Това, заедно с белите и пастелни цветове, както и контрастиращото черно в някои случаи, е това, което описва  скандинавския  интериорен дизайн на баня.

Напоследък скандинавският стил отново стана доста популярен и не е чудно защо. Той има прост, монохромен вид, който го прави идеален за малки пространства и дори за модерно обзавеждане. Скандинавският стил се основава на минимализма с акцент върху естествените материали, като камък и дърво. Има и няколко други дизайнерски принципа, които вървят заедно с минималистичния вид, като ясни линии и отвореност към останалата част от пространството.

Какво представлява скандинавският стил?

Просто казано, скандинавският стил е минималистична визия, която е модерна, но все още има дървесен, земен характер. В него се използват естествени материали с акцент върху камъка и дървото, за да се създаде рустикална, но изчистена естетика. Банята е идеалното място за внасяне на този изчистен и опростен вид, защото обикновено това е мястото в дома, което е най-малко претрупано или има много ненужни декорации. За да постигнете подходящото скандинавско усещане, трябва да изберете тъмни цветове, но с фин, светъл нюанс, за да не се чувстват прекалено тежки или мрачни.

Скандинавски аксесоари за душ или баня

За да се съчетаете със скандинавския декор, ще искате да добавите скандинавски стил към душа си с покритие от естествен камък на плочките за душ, стената и пода. Завършете външния вид с естествено изглеждащ дървен шкаф за баня, който изглежда чудесно с естественото си дървено покритие. Една красива идея за декорация на баня в скандинавски стил е да добавите тоалетна с дървен корпус. Тази идея за декориране в скандинавски стил придава на банята естествено дървесно излъчване, което със сигурност ще ви накара да се почувствате рустикално и привлекателно.

Основи – естествен камък и дърво

Стените от естествен камък са чудесна идея за декориране на банята в скандинавски стил, но можете да включите и дърво в декора. Завършете скандинавската си визия с легло в скандинавски стил, което вероятно ще бъде изработено от естествено дърво. Можете да включите и под от естествен камък, който изглежда невероятно с дървена рамка или табла на леглото. Естественият камък е друга популярна идея за декорация в скандинавски стил, така че можете да завършите визията с плочки на стената, пода или камината.

 

Естествени елементи

За да накарате скандинавската си баня да се изглежда по-скоро като у дома, можете да добавите няколко естествени елемента, като каменен фонтан с вода, растения или саксия с пресни билки на подходящи места в помещението. Водният елемент или растението правят пространството да изглежда по-уютно и добавят меко, естествено усещане към декора. За да добавите скандинавско усещане към банята си винаги можете да заложите на красиви растения, които ще придадат естествен, свеж и много уютен дизайн.

Източник:  vsichko-za-baniata.com

Технологичен Блог
Add a comment